Whhhhaaaaa, ik word 40!

Het is vandaag de laatste dag dat ik in de 30 ben. Jaaaa, ik word morgen 40! Veeeeeertig!

Voorheen, als ik weer een jaartje ouder werd, stond ik er altijd even bij stil dat ik vast nog lang niet op de helft van mijn leven was. Ik weet nog goed dat ik dertig werd. Ik stond in de bloei van mijn leven; leuke baan, leuk huisje, leuke vent. En ik werd pas dertig! Ik had nog een heel leven voor me! In ieder geval nog wel die dertig jaren die al achter me lagen, ging ik van uit. En vast nog heel wat jaren meer. Wow, dat klonk suuuuuper lang. Maar nu word ik veertig. Misschien ben ik nu wel op de helft van mijn leven. Hopelijk nog niet maar het zou heel goed kunnen. Help! Dat vind ik best een enge gedachte. De afgelopen veertig jaren lijken voorbij gevlogen! De komende veertig moeten niet ook zo snel gaan hoor.

Afscheid nemen van mijn dertiger jaren is wel ‘een dingetje’ merk ik. Het zijn hele bepalende jaren geweest. Het zijn de jaren waarin ik in Rotterdam kwam wonen, waarin ik de mooiste tijd van mijn leven heb ervaren, namelijk de 9 maanden dat ik zwanger was. De jaren waarin ik kinderen heb gekregen en dus moeder werd van de twee leukste jongetjes van de wereld. De jaren waarin mijn lichaam op een dieptepunt belandde door zwangerschapsvergiftiging. De jaren waarin ik de moeilijkste keuze van mijn leven moest maken en ben gescheiden van de vader van mijn kinderen. De jaren waarin ik een single mom (klinkt veel gezelliger in het Engels) werd. De jaren waarin ik me voor het eerst van mijn leven depressief heb gevoeld. De jaren waarin ik mentaal en fysiek weer ben opgekrabbeld. De jaren waarin ik veel aan persoonlijke ontwikkeling heb gedaan en enorm op zoek ben geweest naar mijn purpose in life. En last but not least, de jaren waarin ik me op de valreep heb ingeschreven bij de KvK als zelfstandige. Hoezo bepalende jaren? Mijn hemel, het is nogal wat als je het zo opsomt. Niet zo gek dat het een beetje vreemd voelt om die jaren voorgoed af te sluiten. Eigenlijk voel ik nu de neiging om een afscheidsfeestje voor mijn dertiger jaren te vieren. Ze hebben zo ongelooflijk veel betekenis voor me. Ik vraag me af of er ooit nog een decennium komt waarin er zoveel gebeurt als in mijn dertiger jaren. En waarin ik zoveel leer als ik de afgelopen 10 jaar heb gedaan. Ja, dat ga ik doen; morgen, als ik veertig word, vier ik de afsluiting van mijn dertigers decennium. Een ode aan de meest bepalende jaren van mijn leven. De jaren die me zo enorm hebben gevormd tot degene die ik nu ben. Die me dichter bij mezelf hebben gebracht dan ik ooit eerder was. Die alles bloot hebben gelegd en me hebben gedwongen om alle kanten van mezelf aan te spreken en in te zetten. Die me hebben geleerd om me happy, compleet en niet eenzaam te voelen in mijn eentje. Het was ‘a bumpy road’ maar elke ‘bump’ heeft me in mijn wijsheid laten groeien. Ze hebben me geleerd om te gaan met de ongevraagde cadeaus die je nu eenmaal krijgt in je leven. Ze hebben me enorm veel inzichten gegeven. Ze hebben me sterker gemaakt in mijn overtuigingen. Ze hebben me geleerd om op mijn intuïtie te vertrouwen en me laten zien wat daadkracht voor je doet. Ze hebben mijn ego verkleint en mijn zelfvertrouwen vergroot. Ze hebben mijn veerkracht op de proef gesteld die daardoor alleen maar sterker is geworden. Ze hebben mij een schat aan ervaring bezorgd waar ik de rest van mijn leven iets aan heb. En die wijsheid ga ik nu inzetten om anderen te helpen. Ik ga mensen helpen hun vering zo af te stellen, dat ze door de hobbels niet gelijk van de weg af stuiteren maar leren mee te veren en op de weg te blijven. En zo leven mijn dertigers jaren voort. Dus ik hoef geen afscheid van ze te nemen. Ik neem ze gewoon lekker mee mijn veertigers decennium in 🙂

Enjoy your day!
Nathalie

Eén gedachte over “Whhhhaaaaa, ik word 40!”

  1. Wijsheid komt met de jaren is zo cliché maar zo waar. Je bent een prachtig en krachtig mens! Gefeliciteerd met je mooie leeftijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *